Juniors Czech Cup aneb O pohár mládeže ČR

Na 1. ročník juniorského závodu Juniors Czech Cup (aneb "O pohár mládeže ČR) do Kyjova jsem se za klub Jumpingdogs z řad našich juniorek vydala pouze já - Nikol Mrázová. Závody byly limitující pouze věkem a to do 19 let včetně. Byly to tak mé poslední závody, kterých jsem se mohla účastnit jako junior.
Závod přilákal 80 juniorů a dětí svým celorepublikovým formátem, neuvěřitelně krásným zázemím klubu ZKO Kyjov Boršov, nádhernými a štědrými cenami, mimořádným programem (2x agility + 2x jumping) a wi-fi po celou dobu závodu včetně online výsledků. Za zmínku rozhodně stojí také skvělé občerstvení po celou dobu závodu, fotokoutek, skvělá organizace a spousta ochotných pomocníků. O parkury se postarali rozhodčí Jaroslava Podmolová a Petr Rybář.

Čtyři běhy v jeden den, z čehož 2x agility a 2x jumping jsou v současnosti nezvyklým programem závodů a byly velmi náročné jak pro závodníky, tak pro organizátory. Nutno však dodat, že je to skvělý způsob jak ocenit ty opravdu nejlepší z nejlepších.

Již při příjezdu do Kyjovského průmyslového závodu mne velmi příjemně překvapilo zázemí klubu ZKO Kyjov Boršov. Plocha, na které se závody odehrávaly, byla velmi prostorná. Povrch, pokryt krásně posečenou trávou, byl však velmi suchý a tvrdý, což bylo cítit zejména při stavění stanu. Při prezenci jsme dostali kromě prezenční igelitky také šátky pro pejsky s logem závodu, koláček s motivem packy, tričko a náramky se startovními čísly.
První agility parkur, který byl velmi příjemně běhavý, postavila Jaroslava Podmolová. V kategorii medium se Cleovi podařilo zaběhnout krásný čistý běh, který nám získal 2. místo. Za kategorii large jsem startovala se Samem, který nějak pozapomněl slalom, a tak jsme ho opravovali na třikrát. Sic s jednou chybou, ale mnoha trestnými body za čas, se umístil na 15. místě.
Druhý agility parkur, který byl již trochu více technicky zaměřen, postavil Petr Rybář. Cleo opět zaběhl krásný čistý běh a umístil se na 2. místě. Samovi se parkur moc nelíbil, a tak si přidal jednu překážku mimo pořadí, takže bohužel diskvalifikace.
Třetí parkur jumping postavila Jaroslava Podmolová. Cleovi zřejmě nevyšel krok, trošku zapackoval na skoku dalekém, a tak jsme se umístili asi na 7. místě s 5 trestnými body. Sam si opět přidal jednu překážku mimo pořadí, takže diskvalifikace.
Poslední parkur jumping stavěl Petr Rybář. Cleo zaběhl krásný čistý běh, díky kterému se umístil na 1. místě. Sam tentokrát podal krásný výkon, bohužel však zbořil překážku, díky čemuž dostal 5 trestných bodů. Ačkoliv se neumístil na předních pozicích, nasadil naprosto bezkonkurenční čas.
Od poledne nás trápil nepříjemný déšť, což byla jediná vada na kráse jinak úžasných závodů. Bohužel počasí člověk neovlivní, nezbývá než popřát, ať se příští rok vyčasí trochu lépe.

Atmosféra juniorských závodů je trochu odlišná od klasických závodů. Zejména se při přestavbě parkurů tančí na hudbu typu Šmoulové, Macarena atp., což mi dodávalo pocit, že už jsem asi trochu stará Very Happy

Cleo si díky svým výkonům zajistil umístění v každém vyhlašovaném součtu. Nejdůležitějším byl však součet všech 4 běhů o titul Junior roku, kde získal krásné 2. místo. Odvezli jsme si tak mnoho krásných a hodnotných cen.

Ráda bych poděkovala pořadatelům Flying Paws Sedlec a ZKO Kyjov Boršov za úžasné závody. Jestli tohle byla předzvěst plánovaného Mistrovství mládeže ČR, pak se mají junioři a děti opravdu na co těšit.


tým kategorie běh umístění
Nikol Mrázová a Cleo MA 3 Agility I. 2.
Agility II. 2.
Jumping II. 1.
Nikol Mrázová a Cleo MA 3 Součet agility I. + agility II. 2.
Součet jumping I. + jumping II. 2.
O Juniora Roku (součet agility I. + agility II. + jumping I. + jumping II.) 2.

Buďte v obraze

Očekávané události

29bře
Nejdecký trojskok
0:00 - Ještě se 0x Země zavrtí.
08dub
Kurz Adéla po
14:03 - 17:30 - Ještě se 10x Země zavrtí.
15dub
Kurz Adéla po
14:03 - 17:30 - Ještě se 17x Země zavrtí.
22dub
Kurz Adéla po
14:03 - 17:30 - Ještě se 24x Země zavrtí.
29dub
Kurz Adéla po
14:03 - 17:30 - Ještě se 31x Země zavrtí.
06květen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 38x Země zavrtí.
13květen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 45x Země zavrtí.
20květen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 52x Země zavrtí.
27květen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 59x Země zavrtí.
03čen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 66x Země zavrtí.