IMCA, PAWC 2015

                V letošním roce se cítím opravdu jako obyvatel země, která je srdcem Evropy. Přispívá k tomu fakt, že významné mistrovské závody se odehrávaly v přilehlých státech s Českou republikou. Také mezinárodní mistrovství v agility pro křížence, psy bez i s průkazem původu a paraagility pro handicapované psovody nebylo výjimkou. Vyznavači tohoto sportu, ať už pasivní či aktivní, to letos měli opravdu za humny a měli možnost zavítat a podpořit tak ohromnou akci, jakou IMCA, PAWC beze sporu je.
                Letošní ročník se konal v rakouském Traunu, pro tento závod typicky v kryté hale. Jen pro objasnění, hlavní důvodem je potřeba zajistit povrch, po kterém by se mohli bez větších problémů pohybovat handicapovaní handleři a zároveň aby vyhovoval psům. Proto volba kryté haly a umělé trávy jako povrchu.
                Jako každý rok i tento vyslala Česká republika svou reprezentaci, aby porovnala síly s ostatními státy. A jako každý rok se čeští agiliťáci ve výsledkových tabulkách neztratili a domů se vraceli obtěžkání „drahým“ kovem. K české reprezentaci tento rok přispěl i klub Jumpingdogs Lednice, který vyslal svou závodnici Barboru Mandíkovou s nadějným mladým borderákem Wookieem.
                Vše začalo ve čtvrtek veterinární přejímkou a tréninky, díky nimž si mohli závodníci a jejich čtyřnozí svěřenci vyzkoušet povrch a překážky, které budou použity při závodech. Čtvrtek byl zakončen slavnostní ceremonií a vyvěšením putovní vlajky se znakem IMCA, PAWC. I tento rok byla účast obrovská, na 17 států.
                Běhy byly rozprostřeny do třech následujících dnů, kdy se průběžně střídaly běhy normálních a parazávodníků a i letos se člověk nestačil divit, jak pevné odhodlání mají lidé, ke sterým život nebyl tak štědrý a co vše dokáže touha postavit se na trať a spolu se svým čtyřnohým kamarádem ukázat, že skoro nic není překážkou ke společné radosti z agility.
                Pokud se podrobněji podíváme na výsledky českých reprezentantů, mezi hlavní úspěchy patří 3x zlato, 8x stříbro a 1x bronz. Naší reprezentantce Barboře Mandíkové se dařilo zejména v závodu družstev kategorie LA, kde obsadili 1. místo v jumpingu, 2. místo v agility a v součtu dosáhli na titul 1. vicemistr družstev LA. Chtě nechtě však musím uznat, že i přes nemalé úspěchy české reprezentace letošní ročník ovládli bezesporu Němci, čímž si také zasloužili ocenění nejlepšího státu mistroství.
                Co dodat. Příští rok se máme zase na co těšit a to hlavně z toho důvodu, že putovní vlajka IMCA, PAWC skočila v českých rukou a my máme tu velkou čest uspořádat tento jedinečný závod ve Frýdku Místku po našem.



Buďte v obraze

Očekávané události

22dub
Kurz Adéla po
14:03 - 17:30 - Ještě se 2x Země zavrtí.
29dub
Kurz Adéla po
14:03 - 17:30 - Ještě se 9x Země zavrtí.
06květen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 16x Země zavrtí.
13květen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 23x Země zavrtí.
20květen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 30x Země zavrtí.
27květen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 37x Země zavrtí.
03čen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 44x Země zavrtí.
10čen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 51x Země zavrtí.
17čen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 58x Země zavrtí.
24čen
Kurz Adéla po
14:30 - 17:30 - Ještě se 65x Země zavrtí.