Předváděčka treibballu na slavnostním vyhlášení ankety kynolog roku 2015

Od února 2016 pro naše členy na našem cvičáku nově nabízíme výcvik sportu jménem treibball. Treibball je poměrně nový sport, který pochází z Holandska původně jako zábava pro ovčácké psy. Úkolem psa je přemístit určitý počet míčů uspořádaných do trojúhelníku do branky na čas, přičemž chyby ve spolupráci psa a psovoda jsou penalizovány. Například pomoc rukou či nohou, opuštění brankoviště a podobně. Výsledné pořadí se vyhodnocuje podle dosaženého času a penalizace (trestných sekund).

S Cleem i Samem se tomuto sportu věnujeme já a moje maminka od podzimu 2015 (pod vedením Renaty Kolomazníkové). V lednu 2016 jsme se poprvé zúčastnili treibballových závodů v Brně, kde jsme se několikrát umístili na stupních vítězů.

Protože je bígl plemenem pro sport nezvyklým, zaujal pozornost Magdaleny Novotné, která byla oslovena, aby předváděčku zorganizovala. A tak jsem se s Cleem vydala na cestu do Prahy, abychom předvedli treibball tentokrát ne pro veřejnost, ale přímo pro kynology na slavnostním vyhlášení ankety kynolog roku!

Po boku Clea zazářila ve světlech reflektorů také Berta - postarší fenka plemene Welsh Corgi Pembroke.

Cílem naší předváděčky nebylo ukázat špičkové výkony nejlepších závodníků, nýbrž vyzdvihnout zvolenými aktéry fakt, že je tento sport vhodný pro jakékoliv plemena jakéhokoliv věku i kondice.

Slavnostní vyhlášení ankety kynolog roku jsme si všichni moc užili a pevně věříme, že treibball bude součástí vyhlašovaných sportů po boku agility, frisbee, flyballu a dalších a ne jen ve formě předváděčky.

 

Chtěla bych moc poděkovat Magdaleně Novotné za tuto skvělou příležitost, organizátorům ankety kynolog roku za pozvání, Renatě Kolomazníkové za seznámení s tímto krásným sportem, svému tatínkovi za ochotnou pomoc po celou dobu předváděčky (i mimo ni), mojí mamince za podporu a pomoc při výcviku mých psů, klubu Jumpingdogs za skvělé zázemí a to už by asi i stačilo Smile

Foto: Lukáš Skalický
Video: Michaela Nováková
Úvodní text: www.treibball-klub.cz



Video z akce

Autor videa: Michaela Nováková