Burčákcup 2017

Slunečné počasí, báječná nálada, výtečné občerstvení a usměvavé tváře pořadatelů i závodníků – to vše vévodilo letošnímu již pátému ročníku agility závodů Burčákcup konaného dne 30.9.2017.

Oblibu této tradiční sportovně kynologické akce dokazuje plná startovní listina čítající 97 týmů. Své příznivce si tato původně komorní zábava našla i u našich slovenských sousedů, kteří tvořili téměř polovinu všech závodníků.

Burčákcup je výjimečný mimo jiné také tím, že se závodní týmy mohou kvalifikovat do finále ze všech tří po sobě jdoucích běhů – jumping, zkouška a agility. Díky tomu byl poslední finálový běh opravdovou podívanou a přehlídkou těch nejlepších výkonů. Samotné běhy posuzoval mezinárodní rozhodčí Tomáš Glabazňa za asistence hospitantky Grétky Kolevové. Každá sestavená dráha tak byla sama o sobě výzva, kterou rozhodně nebylo snadné zdárně doběhnout do cíle. Ti, kterým se však zadařilo, si odvezli domů hodnotné ceny od našich sponzorů a trofeje v podobě skleniček na víno s logem Jumpingdogs Lednice.

Po adrenalinových výkonech mohli všichni doplnit síly (ale i hladinku) občerstvením, které již tradičně nabízelo pečenou selečí kýtu nebo grilované cigáro. Symbol akce, burčák, se čepoval po desítkách litrů nejen soutěžícím týmům, ale i jejich podporám a doprovodu. Samozřejmostí bylo i točené pivo, limonáda či káva.

Na sklonku příjemně prožitého dne se loučili závodníci nabytí novými zkušenostmi se svými podřimujícími psy v autech po náročných výkonech. Pakliže jste tuto akci propásli, zapište si do kalendáře například 17.2.2018 Podpálavskou Drkotačku konající se v jízdárnách města Mikulova. Budeme se na Vás těšit!

Tímto bychom také rádi poděkovali sponzorům, bez kterých by se letošní závody Burčákcup neobešly: Škubánkov, Smart pet, Cobbys pet Slovensko, Funky dog, časopis Psí sporty, super-granule.cz, Vetys, s.r.o., Šmakovo, MasoProPsy, Wolf Nature Petfood, Pet Hardware, Calibra, HTC Servis, Bombus natural energy, Tekro, Irel, Mapes, Weber mlýn, Vitakraft CHOVEX, Mira Mar, Specific, Christeyns, Leroy Cosmetics, Zero DC.



Video z akce

Autor videa: Nikol Mrázová

Fotky z akce